søndag den 29. april 2012

Banankage med fuldkorn

Igår havde blodsukkeret brug for kage! Så jeg gik i køkkenet og fik faktisk et helt godt resultat ud af det, selvom det var improvisation. Fuldkornskage, godt med fibre, fedtfattig og så er det ikke en gang tomme kalorier som søder. Herlige alternativer i mesquitepulver, bananer og dadler, som tilmed indeholder gode kostfibre og mineraler.

Ofte skal mine kager bage en uendelighed og bliver alligevel ret våde indeni pga. alt frugten, men denne gang lykkedes det godt, og konsistensen var helt perfekt kageagtig! Tror kagen ville være god med lidt fraiche hvis man tåler det, eller soya yoghurt m. vanilje. Jeg fik desuden thumbs up fra kokken og bodybuilderen i min klasse - lufthullerne i kagen var lige store, så det var helt perfekt. Så er det lidt sjovt!

Ingredienser:
100 g havregryn (blendet til mel)
3-4 spsk sigtet speltmel m. top
3 modne bananer (giver mest smag)
11 udstenede dadler
3 æg
1-2 spsk kokosolie
3 spsk mørk agavesirup
1 spsk akacie honning
1 vaniljestang
1 spsk mesquitepulver (eller lucuma, begge har en karamel-agtig smag)
1 tsk natron m. top
2 knsp salt

Det hele blendes og smages til. En bageform smøres med kokosolie eller becel og bages ved 200 grader i 35 minutter(varmlufts ovn). Jeg brugte en lille bageform til brød hvor dejen lå i et omkring 6 centimeters lag. Skorpen blev lidt for hård, så næste gang skal der justeres lidt:
  • Samme temperatur og tid, uden varmluft
  • Samme temperatur og tid, med et stykke bagepapir over kagen de sidste 10 minutter (tip fra Alice)
  • 190 grader i 35 minutter, med varmluft
  • 180 grader i 30-35 minutter er i hvert fald for lidt, her efter andet forsøg:)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar