tirsdag den 12. juni 2012

Future amagermad - veggie edition

Igår kom Jakob på besøg og jeg synes egentligt at aftensmåltidet bestående af rester, blev ret godt!


En skive rugbrød og en skive ristet speltbrød af det Anna havde med, en smule pesto, sennep og spinatrester. Ananas fra is-førsøget og så lige at sætte en ny omgang rødbedebøffer på panden. Så blev der ryddet op, og det smagte bare godt.

Gentag 3 gange!

mandag den 11. juni 2012

Camoufleret frugt is, sukkerfri. Pt. 2

Der var selvfølgelig også dessert. Udover den sindssyge mousse forsøgte vi os med allergivenlig is med inspiration herfra:

Så Trine og jeg forsøgte os med en cantaloupe og et par citroner...

Cataloupe is:

Ca. 1 dl neutral soya yoghurt u. sukker (old edition)
En smule agavesirup, efter behag
Kødet fra 1 cantaloupe melon, skåret halvt over og udhulet

Blend og smag til, før massen hældes tilbage i melonens skal. Dæk til med film 
(for at undgå krystaller) og frys melonerne i 3-4 timer.
Spis samme aften, ellers bliver det en sten...


Pina Colada is i citronskaller:

Ca. 1 dl neutral soya yoghurt u. sukker
En smule agavesirup, efter behag
4 ananas ringe
Et par spsk. kokosmel
2 citroner, udhulet og skåret halvt igennem
2 tsk. kokosolie


Blend og smag til før massen heldes tilbage i citronskallerne. Dæk med film så det er lufttæt 
(for at undgå krystaller). Frys 3-4 timer til en passende kosistens.
Spis samme aften, ellers bliver den også en sten, erfarede vi!

Vi kunne vidst begge skrive under på at citron isen var ret nice, da den endnu ikke havde været frossen:) Men efter jeg havde tøet blokken op igen, var det altså en noget underlig konsistens oplevelse... Nok især fordi kokosmelen var blevet blød. Det her kræver vidst mere eksperimentering:)

Idyllisk weekend i regnbuens tegn:) pt. 1. Rødbedebøffer, kiwi og granatæble salat + tun med fennikel og kålsalat.

Jeg skal da vidst lige love for at der var besøg af søde piger i weekenden:) og det kræver da god mad!
 Den ene dag stod aftensmaden på vegetariske rødbedebøffer og en salat af spinat, speltkerner, både "normal" og gul kiwi, samt granatæble og granatæblevineddike. Super lækker og frisk salat og gode bøffer! Vi fik da godt tag på de bøffer til sidst! Bare huske at krydre godt og lave mange smagsprøver undervejs;) Synes det er fint med både farverne i salaten og bare alle dem på bordet:)
 Og så var der ellers lækre og lynstegte tunbøffer(20 sekunder) med salat af fennikel, raddichio og grape. Alletiders:) Inspiration fra iForm.