søndag den 10. marts 2013

Kikærtepandekager med ingefær, gulerod og æble. Veganske, gluten- og laktosefri.

Sissel og jeg har rigtig hygget os de sidste dage! I dag stod vi op lidt i 9 og lavede os en rigtig luksus morgenmad. Jeg fik testet brugen af kikærtemel i pandekagerne og klaret den på vegansk vis - uden æg.

Ingredienser, til 6 stk
  • 2 dl kikærtemel
  • 2 dl rismælk
  • Hørfrøslim - 2 spsk knuste hørfrø blandet med 4-6 spsk vand, lad stå til der dannes en gel
  • 1 spsk agavesirup
  • 1/2 tsk vanilje
  • 1 tsk ingefær
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk stevia, pulver
  • 1/2 tsk natron
  • 1/2 æble, revet fint (evt. ikke så fint næste gang)
  • 1 gulerod, revet fint (evt. ikke så fint næste gang)
Fremgangsmåde:
  • Knus hørfrø (jeg gav 4 spsk hørfrø en tur i food processeren et par minutter) og bland med vand i en lille skål, lad stå et par minutter.
  • Bland de tørre ingredienser i en stor skål, bland herefter med de våde ingredienser samt æble og gulerod.
  • Steges på panden.
Vi har serveret vores pandekager toppet med små æblestykker vendt i citron, raw granola med abrikos og mandler, peanutbutter, lækker forårshonning (fra HELT:)) og banankarameller. In joy :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar