tirsdag den 11. juni 2013

Meatless Monday; Bønnefritter og tomatsalat med forårsløg, peberfrugt og persille

Det blev tid til at teste bønnefritterne du viste mig Trini! Og de blev rigtig gode og anbefalelsesværdige. Super simpelt, men virkelig lækkert. Fritterne er serveret med en simpel salat og en omgang bønnemix.


Salat til 1 person (mere end på billedet)
  • 6 små blommetomater
  • 2-4 forårsløg
  • 1 håndfuld persille
  • 1/4 peberfrugt
  • 1/3 dåse bønnemix (Urtekrams er super god)

Bønnefritter til 1 person (dobbelt så mange som på billedet)
  • 200 g bønner
  • 2-3 spsk Olivenolie
  • Rigeligt salt og peber
Bønnerne vendes i olie og krydderier. Bages ved 200 grader i ca. 35 minutter. 

søndag den 2. juni 2013

Raw drømmekage med kokossukker

Til min fødselsdag sidste mandag serverede jeg disse raw karamelkager med opskrift af Caroline Fibæk. Hit! Den simpleste og letteste opskrift jeg længe har lavet, som virkelig fejer benene væk under en. Karamelbund med crunch og drømmetopping med fantastisk smag fra vanilje og kokospalmesukker. Ai ai ai... Kan anbefales.


Ingredienser til 4-5 stk.

Karamelbund:
  • 2 dl cashewnødder (eller mandler)
  • 7 dadler
  • 1 spsk kokosolie
  • 1 spsk lucumapulver
  • 1 spsk mesquitepulver
  • 1/2 macadamianødder (jeg brugte afhindede mandler)
Kokosdrøm-topping:
  • 1 dl kokosmel (evt. kun 2/3 dl)
  • 2 spsk kokospalmesukker
  • 1 tsk kokosolie
  • 1/2 tsk vaniljepulver
Fremgangsmåde:
  1. Blend cashewnødder til mel i en food processor, og hak mandlerne groft.
  2. I en skål moses dadler til en blød masse (med ske eller fingre) - mos med kokosolie, lucuma, mesquite, cashewnøddemel og til sidst mandler.
  3. Fordel i en tupperware med bagepapir, eller form små kager med hænderne. Stil på køl.
  4. Bland ingredienserne til krymmel i en lille skål og rør godt sammen. 
  5. Fordel krymmel på kagen og pres fast. Opbevares på køl.

Raw cremekage med lime og mandelbund

Da Trine var på besøg sidste weekend fik vi afprøvet en masse herligheder! En særdeles vellykket godte var disse små raw lime "cheesecakes". De gik til middagsmad både lørdag og søndag... Og vi var vilde med det! Kagernes syrlighed gik godt med den lidt karamelagtige smag fra mandelbunden. 

Vi fandt inspiration i denne opskrift af Purely Twins, men har ændret lidt i mængderne som vi synes det var passende. Desuden har vi valgt at gøre bunden ret tyk ift. cremen, da vi godt kan lide lidt "bid" i kagen. Mandelmunden havde en fin marcipanagtig konsistens. Vi har tilsvarende gjort cremen mere fast, men vi kunne med fordel have brugt en smule mere vand, da cremen alligevel størkner på køl pga. indholdet af kokosolie.


Ingredienser til 7-8 stk. Brug en muffinforme, eller for en stor cheese cake, en tærte- eller brødform. Beklæd med bagepapir eller vitawrap. Vær opmærksom på kun at udfylde formen, hvis du kan opnå ønsket tykkelse. 

Mandel-karamelbund:
  • 2 dl mandler (afhindede)
  • 1 spsk mesquite eller lucuma pulver (kan udelades)
  • 7 dadler, udstenede
Limecreme:
  • 3 dl cashewnødder
  • 1 dl kokosolie
  • 0,5 dl blomsterhonning eller agavesirup (vær varsom med honningen pga. dens karakteristiske smag)
  • 0,5 dl limesaft (ca. 2-3 lime)
  • 1-1,5 spsk limeskal (ca. 2 øko lime) + pynt
  • 2,5 dl vand
Fremgangsmåde:
  1. Blend mandlerne til mel i en food processor. Tilsæt mesquite pulver. Blend med dadler til dejen samler sig til en fin marcipanlignende konsistens. 
  2. Fordel dejen i muffinforme beklædt med vitawrap og stil på køl.
  3. Blend cashewnødder med limesaft og kokosolie. Tilsæt halvdelen af vandet, og halvdelen af honningen og 1 spsk limeskal. Juster med vand og smag til med honning og skal undervejs. Blend godt til en cremet konsistens.
  4. Fordel limecremen på mandelbundene og pynt evt. med mere limeskal. Opbevares på køl.